|
|
כתובת: ז´בוטינסקי 55 (פינת ביאליק) רמת-גן
שעות פתיחה
ימים א' - ה': 06:00 - 24:00
יום ו': 06:00 עד כשעה לפני כניסת השבת.
מוצ"ש: כשעה לאחר צאת השבת עד 01:00.
|
|
|
|
|
פחמימות
פחמימות פחמימות CARBOHYDRATES
קבוצת תרכובות, הכוללות חד-סוכרים (גלוקוז, פרוקטוז וכד'), דו-סוכרים (סוכרוז, מלטוז וכד') ורב-סוכרים (עמילן, גליקוגן וסיבים תזונתיים). הפחמימות מורכבות מפחמן, ממימן ומחמצן. כל גרם פחמימות שהגוף מעכל מספק כ-4 קילוקלוריות אנרגיה. הפחמימות שאנו אוכלים מיוצרות על-ידי הצמחים, והאדם ובעלי החיים מקבלים אותן במזון. הפחמימות מתפרקות בגוף לחד-סוכר גלוקוז (למעט סיבים תזונתיים שאותם גוף האדם אינו מעכל), שמשתתף אחר-כך בתהליכים מטבוליים שמייצרים אנרגיה . עודפי הפחמימות מאוחסנים בכבד ובשרירים בצורת גליקוגן (רב-סוכר המקביל לעמילן בצמחים, והמורכב מהרבה יחידות גלוקוז).
יש המחלקים את הפחמימות לפחמימות פשוטות (חד-סוכרים ודו-סוכרים שזמן עיכולם מהיר יחסית- 15 עד 40 דקות) ולפחמימות מורכבות (רב-סוכרים שזמן עיכולם איטי יחסית- 60 עד 120 דקות). מקורות: קמח, דגנים, לחמים, עוגות, קרקרים, אורז, אטריות, פסטה, פירות, קטניות (שעועית, אפונה, פולים,עדשים, חומוס), תפוחי אדמה, תירס, סוכר,סירופים, ג'לי, דבש וריבות. פעילות: מקור אנרגיה לפעילויות הגוף. פחמימות מסוימות (כגון קטניות ודגנים מלאים) מהוות מקור טוב לסיבים תזונתיים.
סיבים תזונתיים FIBERS נחשבים לפחמימות מורכבות שגופנו אינו מעכל (חסר בגופנו האנזים המפרק את רב סוכר זה למרכיביו), אך הם בעלי ערך תזונתי רב משום שהם מסייעים בתהליך העיכול ובמניעת עצירות ומחלות מעיים. הסיבים התזונתיים מצויים בפירות וירקות, בעיקר כאשר אוכלים את הזרעים והקליפות, בדגנים ובלחמים מלאים, בסובין ובקטניות.
פחמימות |
מוצר 100 גר |
קלוריות |
GI |
חלבון |
פחמימות |
הערות |
אבטיח
|
30 |
103 |
|
6 |
ללא קליפה |
אגס |
|
53 |
|
|
|
אורז חום, מבושל |
111 |
79 |
2.6 |
23 |
|
אורז לבן, מבושל |
129 |
83 |
|
28 |
|
איטריות |
|
67 |
12 |
75 |
לא מבושלות |
אננס |
45 |
94 |
|
10 |
|
אפונה – שימורים |
80 |
50 |
5 |
14 |
4 גר סיבים |
אפונה יבשה מבושלת |
340 |
32 |
24 |
60 |
|
אפרסק – 150 ג |
60 |
60 |
|
17.2 |
ללא גלעין |
אשכולית |
40 |
36 |
|
9 |
ללא קליפה |
בורגול |
342 |
68 |
12 |
73 |
|
בטטה אפויה |
103 |
60 |
1 |
23 |
עם קליפה |
בננה |
92 |
77 |
|
24.5 |
|
בצל |
34 |
|
|
7.5 |
|
ברן פלקס |
278 |
42-43 |
|
55 |
|
גלוקוז |
|
137 |
|
100 |
|
גלידה |
216 |
87 |
3 |
28 |
טעם שוקולד |
גזר |
43 |
101 |
1 |
9 |
ללא קליפה |
גלידה דלת שומן |
89 |
71 |
4 |
11 |
|
גרגרי חומוס שימו |
116 |
42 |
|
19 |
|
דבש |
304 |
103 |
|
79 |
|
דובדבנים |
65 |
32 |
1 |
14 |
עם גבעולים |
דוחן |
|
82 |
|
|
|
דלעת |
26 |
107 |
1 |
4 |
לפני בישול |
חומוס גרגירים
|
364 |
47 |
20 |
61 |
לפני בישול |
חסה |
13 |
|
2 |
2 |
|
כוסמת |
343 |
78 |
13 |
70 |
לפני בישול |
לוביה אדומה |
118 |
27 |
8 |
19 |
אחרי בישול |
לחם לבן |
254 |
100 |
9 |
53 |
|
לחם קל – פרוסה |
37 |
|
2.5 |
5 |
פרוסה – 20 גרם |
לחם שחור |
248 |
|
9.5 |
49 |
|
לחם שעורה עם גריסים |
|
55 |
|
|
|
לחם שיפון עם גריסי שיפון |
|
66 |
|
|
|
לחם שיפון עם פשתן
|
|
78 |
|
|
|
לחם שעורה |
|
95 |
|
|
|
לחם מקמח שיפון |
|
92 |
|
|
|
לחם מלא עתיר סיבים |
|
97 |
|
|
|
לחם מלא |
|
99 |
|
|
|
מלון |
35 |
|
|
8 |
ללא קליפה |
מלפפון |
15 |
|
|
3.5 |
ממוצע 120 גרם |
מנגו |
63 |
80 |
|
15 |
|
מקרוני |
|
64 |
|
|
|
משמש יבש |
238 |
44 |
3 |
58 |
|
משמש |
48 |
44 |
1 |
12 |
ללא גלעין |
סובין אורז |
|
27 |
|
|
|
סובין שבולת שועל |
40 |
78 |
3 |
11 |
אחרי בישול |
סולת |
360 |
89 |
10 |
77 |
|
סלק |
31 |
91 |
1 |
5 |
אחרי בישול |
ספגטי ,שבלול |
143 |
43 |
|
30 |
מבושל |
ספגטי רגיל |
141 |
59 |
4.7 |
28 |
מבושל |
ספגטי מקמח מלא |
|
53 |
|
|
|
ספגטי מחיטת דורום |
|
78 |
|
|
|
עגבנייה |
20 |
|
|
4 |
ממוצעת 125 גרם |
עדשים אדומים |
331 |
36 |
28 |
55 |
לפני בישול |
עדשים ירוקים |
331 |
42 |
28 |
55 |
לפני בישול |
עדשים |
331 |
41 |
28 |
55 |
לפני בישול |
ענבים |
67 |
66 |
|
16 |
|
ערמונים קלויים |
194 |
23 |
3 |
42 |
ללא קליפה |
פ שבולת שועל |
62 |
49-53 |
2.6 |
10.8 |
פתיתים מבושל |
פייבר 1 FIBER |
197 |
|
8.2 |
81.1 |
48 סיבים |
פיצה עם גבינה |
278 |
86 |
9 |
46 |
|
פתיתים קוסקוס |
160 |
93 |
|
31 |
|
פולי סויה |
|
25 |
|
|
|
פופקורן |
380 |
79 |
12 |
76 |
|
פטרוזיליה שורש |
36 |
139 |
3 |
6 |
|
פיתה מקמח לבן |
250 |
82 |
8 |
53 |
|
פפאיה
|
42 |
83 |
|
10 |
ללא קליפה |
פירה תפוח אדמה |
83 |
100 |
2 |
16 |
|
פסטה מחיטת סמולינה
|
369 |
94 |
12 |
75 |
|
פסטה מאורז חום |
|
131 |
|
|
|
פריכיות שעורה |
|
72 |
|
|
|
פירכיות אורז |
363 |
110 |
7 |
77 |
|
פול |
60 |
113 |
5 |
9 |
לפני בישול |
צימוקים |
290 |
91 |
3 |
79 |
|
קורנפלקס |
|
119 |
|
|
|
קיוי |
61 |
77 |
1 |
13 |
ללא קליפה |
רסק עגבניות |
104 |
|
4.3 |
20.5 |
|
שוקולד
|
520 |
70 |
7 |
65 |
שוקולד חלב, 25 ג' שומן! |
שזיפים |
52 |
55 |
|
11 |
טרי (לא מיובש) |
שיפון גרגירים |
|
48 |
|
|
|
שעועית (קופסא) |
80 |
|
|
16 |
מכיל סוכר |
שעועית שחורה חיה |
|
11 |
|
|
|
שעועית חומה
|
|
34 |
|
|
|
שעועית יבשה |
330 |
40 |
23 |
57 |
|
שעורה
|
|
36 |
|
|
|
תאנים |
255 |
|
|
65 |
1 =25ג=64ק' |
תות שדה |
33 |
|
|
7 |
|
תמרים |
275 |
|
|
73.5 |
|
תפוח עץ |
54 |
53 |
|
14 |
1 = 180ג = 97ק |
תפוח אדמה אפוי |
93 |
|
|
21 |
|
תפוח אדמה מבושל |
86 |
57 |
|
20 |
|
תפוז |
47 |
63 |
|
11 |
ללא קליפה |
תירס מבושל בקלח
|
60 |
56 |
1 |
13 |
|
תפוח אדמה מבושל
|
76 |
80 |
1 |
18 |
עם קליפה |
תפוחי אדמה אפויים |
103 |
119 |
2 |
23 |
|
עמוד המאמרים
|
|
|